Thursday, April 28, 2011

Short Break

Went to RE today morning, and the doctor said i am too late for the treatment for this cycle. So it might be a waste if we continue with treatment since the outcome is already known.

Its my mistake to not called on last Friday when AF just arrived. I forgot to call for an appointment on Monday due to my work and only manage to call on Tuesday and got the appointment on Thursday (today) CD 7.


So, I'm on break this cycle. So only continue with the folic acid.

8 their rebelling minds:

~S~ said...

cd 7 da tu late eh? laST CYCLE, i g jumpe doc on CD16, this cycle, die suh datang CD13....


conpius nihh

Lady Mira said...

aha... lambat dah... kan patutnya start makan clomid n the injection atleast CD2 or cd3 ... it depends on the medication yg kita ambik gak kot.

~S~ said...

clomid tu mmg kene makan cd2. tp follow up cd13. pelik kan

Lady Mira said...

Ooh if dah makan clomid on cd2... cd13 tu dia nak tgk respond rate to the folicles la kot... tu yg suruh mai cd13. As for me, gi ambik clomid pun cd7, kena reject awal2 :p

MaMaNuRiN said...

mama selalu ari kec2 or ke 3 dah makan clomid dgn satu jenis ubat lagi..day 10 day scan and cucuk gonal and kadangkala kena ambik darah nk tgk telur ada ada hasil or kosong aje..day 12 pulak scan lagi tgk besar ke tak..so nanti doc decide apa nak buat heheehe

~S~ said...

aah. semalam pegi check CD13, rupenye nk monitor telur. hoho... cenngitu rupenyeee

eimma's said...

xpe2..dia soh rehat dulu kot..maybe boleh try secara natural dulu kan :)

yummy mummy

Lady Mira said...

yummy mummy - yeah... u r right :)