Monday, May 9, 2011

Brown discharge

I had brown discharge yesterday and followed by ovary pain (well, thats how i think its ovary) on and off throughout the day and continued till night. Even now im having the pain. From the research that i made, it shows that, its an ovulation spotting. Haiya, very painful. Never had this before on unmedicated cycle. No more brown discharge as of today morning.

DH said, i was murmured the whole night coz of the pain. Should i check with the clinic? Anyone experience this before?

5 their rebelling minds:

~S~ said...

eh sile la pegi check.

tp mmg doc ade cakap, sometimes time nk bertelur sakit. and kalo time bertelur u rasa sakit, posibility utk sakit time telur keluar (erk camne eh nk explain, time telur tul2 matang dan mengeluarkan ovum itu) u akan experience spotting dan sakit.

tp utk better confirmation, sile la pegi check ye.

youramirah said...

betul betul..b4 saya discover pregnancy, mmg ada keluar mende cekelat2 tu within 2 days rasanya..2 weeks later dah start mual bila bgn pg tp didn't expect anything..takut salah mkn ke hape kan..pastu badan rasa panas2, tido xselesa..saya suka tido telangkup btw, rasa perut keras but still x ecpect apa2..after 1 month pastu kot baru check urine..jeng jeng jeng ~ I'm pregnant!!! 2 kali test ok! so byk2 doa time ni, mudah2an Allah bantu kita..but if it still nothing, jangan kecewa..Allah sentiasa ada dengan kita..take care!

youramirah said...

eh lupe nk ckp, sakit tu rasa macam nk peot kan? mcm cucuk2 gitu..mmg proses tu begitu, so terima je lah..nnt dh pregnant lg banyakkkkkk dugaan tau~ doa byk2 k!

MaMaNuRiN said...

mirau better go to clinic dear..take care. mamadoakan yang terbaik untuk mira

Lady Mira said...

S - mmg ovulation pain rasanya coz cam petang smalam dh tak sakit dah... so tak gi pun check

amirah - im not pregnant yet and cant be pregnant now coz br jer abis period. So, pretty sure its ovulation pain

Mama - since sakit dah stop.. xgi pun klinik hehe